Uw Mercedes Navigatie werkt niet meer. De 5 meest voorkomende oorzaken

1. Kapotte hardeschijf of intern geheugen

Dit is de meest voorkomende oorzaak. Een interne hardeschijf die kapot gaat of intern geheugen. Deze fout kunt u (vaak) herkennen aan het feit dat de unit wel start, vaak tot het Mercedes logo, en vervolgens gaat herstarten omdat er intern een fout is geconstateerd

2. Vastgelopen bij een navigatie of firmware update

Dit kan gebeuren door b.v. een slechte cd/dvd speler waardoor de navigatie of firmware update vastloopt. Ook krijgen wij regelmatig units tussen 2008-2011 waarvan de interne hardeschijf corrupt is of zelfs te weinig vrije ruimte heeft voor een update. Bij Becker Map Pilot zijn ook diverse problemen bekend waardoor hij vastloopt tijdens een update

3. MOST of CAN bus onderbroken

Dit zijn we regelmatig bij toestellen tot 2008 of Japan ombouw. Het toestel communiceert onderling door middel van een optische bus (licht) en met de rest van de auto via CAN. Indien deze bussen onderbroken zijn dan start het toestel niet op of krijgt u b.v. geen geluid als u een externe versterker (harman/kardon of bose) heeft.

4. Loodvrij soldeer

Sinds +/- 2010 is het verplicht binnen de EU om loodvrij soldeer te gebruiken. Loodvrij heeft een hoger smeltpunt waardoor er vooral in het begin kwaliteitsproblemen zijn ontstaan. Dit resulteert b.v in spontane uitval of geen beeld. Het probleem is vaak op te lossen door de kritische componenten opnieuw te solderen met het juiste soldeer.

5. Gebruik acculader

Wij krijgen regelmatig toestellen binnen die kapot zijn gegaan na een lege accu. De auto is vervolgens gestart met een externe accu of voedingsbron. Bij het loskoppelen is er een spanningspiek ontstaan omdat de externe bron losgekoppeld werd. Het is altijd aan te bevelen te juiste procedure te volgen bij het “over starten”, door bijvoorbeeld te zorgen dat er veel verbruikers ingeschakeld zijn.